Uppdatering oktober 2018

 

Östhammar oktober 2018

Uppdatering av verksamheten i Klubb Östhammar som startade den 19 september.

Datorhjälpen
Nu har det gått några veckor sedan vi startade Datorhjälpen, och att intresset är stort kunde vi konstatera vid den första träffen då det kom över 20 personer. Vi i föreningsstyrelsen är glada
över uppslutningen, men vi räckte inte till den gången för att alla skulle kunna få personlig hand-ledning. Vid följande träffar har det kommit ca 10 personer vid varje tillfälle och det är hanterbart, och ger också varje deltagare större möjlighet till personligt utbyte och kunskapsinlärning.

Datorhjälpen är avsedd att finnas för medlemmar i SeniorNet Sweden, men vi vill vara generösa och låta intresserade komma och prova på två gånger för 20 kr/gång, för att se om det är något man vill fortsätta med sedan som medlem. Medlemmar som betalar en årsavgift av 250 kr/år kommer och går hur många gånger som helst. Vi gläder oss åt att nu ha 22 medlemmar i Klubb Östhammar.

Träffarna är en gång i veckan, onsdagar mellan kl 13.30 – 15.30, och av modell Drop In. Del-tagarna jobbar med sin dator, surfplatta eller mobiltelefon, med handledning kring egna problem och med önskade utvecklingsområden. För vissa av träffarna kommer vi i förväg annonsera via Facebookgruppen och vår hemsida om vi erbjuder särskild duvning i något tema som vi tror alla har nytta av, eller av något speciellt önskat område.

Under hösten kommer vi ta fram en digital ordlista med begrepp och förklaringar som kan göra
det lättare att klara sig i den digitala djungeln. Arbetet pågår.

Genom samarbetet med Vuxenskolan omfattas den som kommer till Datorhjälpens möten av en olycksfallsförsäkring under mötestiden samt restiden från och till hemmet och träfflokalen.

SeniorNet på nätet
Klubb Östhammars hemsida, adress osthammar.seniornet.se Titta gärna in då och då.

SeniorNet Sweden, den rikstäckande ideella föreningen, med senaste nytt, adress seniornet.se/

Klubbens Facebookgrupp. Länk: SeniorNet Östhammar

Du kan alltid kontakta oss på seniornetklubbosthammar@gmail.com, eller på telefon

Gret-Lis Grönlund, ordförande tel. 0721-677622
Veronica Dorestrand, kassör tel. 070-2801226
Tina Kahn, sekreterare tel. 070-7658941
Birgitta Kylin, ledamot tel. 070-2538262